I resten av världen är de flesta dockskåpare väldigt förtjusta i den viktorianska perioden och man hittar väldigt mycket väldigt avancerade byggen med sammetsgardiner och små porslinshundar och snidade räcken.
 
Där är jag själv mer förtjust i den svenska dockskåpsrörelsen. Den är så mycket enklare på många sätt. Dockskåp i gammaldags svensk stil kan vara minst lika detaljerade som engelska och tyska och ger lika mycket utlopp för kreativiteten men utan att vara så vansinnigt avancerade (och ger framför allt inte lika mycket mindrevärdeskomplex...).
 
Anne J är en av många som håller sig till välbekanta inredningar. Delvis blir det lite tråkigt för det ser ut som en Jysk- eller IKEA-katalog och det är fult men man blir rätt sugen på att bygga. Allt känns så... görbart!
 
Ett knep hon delar med sig av är så typiskt miniatyrgenialt: pärlspont av spagetti!
 
Pärlspont är alltså såna där plankor där det är som en smal rand mellan varje. Väldigt populärt i gullackad furu när jag var liten och väldigt populärt i vitt nu. Vill du åstadkomma det i liten skala lägger du bara varannan list och varannan spagettistrå.
 
Pärlspont i mänsklig skala
 
Spagettipärlspont hos Anne J
 

Kommentera

Publiceras ej